ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΙΗΣΟΥ….ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ

Ω αγαπητέ μικρέ Ιησού έρχομαι να σε επισκεφθώ μέσα στα σπλάχνα της Αμιάντου  Μητέρας σου. Έχω ανάγκη να σου μιλήσω. Να σου πω κατ’ αρχήν πόσο εκπλήσσομαι που ο Θεός ο ίδιος πήρε τη δική μας σάρκα την τόσο εύθραυστη  και τόσο τρωτή. Πήρες μια φοβερή απόφαση και από την ουράνια λαμπρότητα που ζούσες με τον Πατέρα, θέλησες να νυμφευθείς τη δική μας πανάθλια φύση και να ριψοκινδυνέψεις μαζί με μας …

αυτό με προτρέπει σε βαθειά προσκύνηση !

Πώς να μη σε αγαπώ; Πώς να μη σε αγαπώ απέραντα σ’ αυτή την κατάσταση του εμβρύου, του αγέννητου παιδιού, πριν ακόμη φανερώσεις το προσωπάκι σου μέσα στην άθλια σπηλιά της Βηθλεέμ!

Ναι σε αγαπώ, γιατί αυτό το έκανες από αγνή αγάπη για μένα, για την οικογένεια μου, για όλη την ανθρωπότητα. Ήλθες μέσα στη βορβορώδη ακολασία μας για να μας σώσεις, να μας εξυψώσεις προς εσένα και να μας δώσεις τη δυνατότητα να μοιραστούμε μαζί σου την ευτυχία μιας αιώνιας ζωής στη δική σου παρουσία. Εσύ μόνο, Ιησού, μπορούσες να φανταστείς μια τέτοια τρέλα ! Όμως δε σταμάτησες να μας εκπλήσσεις, τώρα αρχίζω να σε γνωρίζω!

Ιησού, ξέρεις, η επίσκεψη μου είναι ανιδιοτελής. Γι’ αυτό μην εκπλήσσεσαι!

 Σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια μικρές, ελάχιστες υπάρξεις όπως εσύ, που βρίσκονται κριμένες μέσα στα σπλάχνα της μητέρας τους.

Αυτές οι υπάρξεις είναι θησαυροί, Ιησού ! Οι άγγελοι τους στον ουρανό προσκυνούν αδιάκοπα τον Πατέρα σου στα ουράνια. Πιο αθώα πλάσματα από αυτά δε θα βρούμε πάνω στη γη. Το γνωρίζεις, Ιησού, όλες  αυτές οι υπάρξεις έλαβαν το δώρο της ζωής, όλες όμως δεν έλαβαν το δώρο της αγάπης. Μερικές κολυμπούν χαρούμενες γιατί αισθάνονται την αγάπη της μητέρας τους μέσα στα σπλάχνα της, άλλες όμως διερωτώνται τι κάνουν εκεί μέσα, γιατί αισθάνονται την απόρριψη.

Ιησού, εσύ είσαι συγχρόνως Ζωή και Αγάπη. Σε παρακαλώ, πήγαινε να επισκεφθείς όλα αυτά τα πλασματάκια! Πήγαινε να επισκεφθείς αυτά που χαίρονται γνωρίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενα και τα αγαπούν, αλλά και τα άλλα που τα απορρίπτουν γιατί έλαβαν τη ζωή χωρίς να λάβουν την αγάπη. Είσαι τόσο μικρούλης που το πλησίασμα σου δε θα τα φοβίσει, αντίθετα!

Πήγαινε να τα βρεις εκεί που είναι, μέσα στα εύθραυστα  αρτοφόρια της ανθρώπινης ζωής που αναπτύσσονται σιγά σιγά. Έχεις το ίδιο ανάστημα με αυτά, γίνε σαν το θείο δίδυμο τους! Εξαιτίας αυτών των υπερβολικά ευαίσθητων κεραιών που διαθέτουν, βρίσκονται πάντα υπό την ακρόαση της ψυχής της μάνας τους καθώς επίσης και του Δημιουργού τους.

Επωφελήσου, Ιησού! Πες τους ότι σου είναι απέραντα πολύτιμα, πόσο αναγνωρίζεις στο πρόσωπο τους τη δική σου εικόνα, πόσο βιάζεσαι να τα δεις να μεγαλώνουν ώστε να γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της αγάπης σου, που εσύ έχεις ετοιμάσει γι’ αυτά στη ζωή τους !

Και αν δυστυχώς κάποια μέρα θα πρέπει με φυσικό τρόπο ή με τη βία να εκριζωθούν από τον ταπεινό τους κρυψώνα,  Ω στοργικέ Ιησού, άκουσε την αγωνιώδη κραυγή τους και σκόρπισε επάνω τους την απέραντη αγάπη σου ! Θεράπευσε την πληγή τους ! Ας γίνει σύμφωνα με το λόγο σου Ιησού !

« Πατέρα, θέλω εκεί που είμαι εγώ να είναι και αυτά μαζί με μένα ! »

Κι αυτό το κύμα αγάπης να καλύψει επίσης την καρδιά εκείνου και εκείνης που αποφάσισαν να τα αφανίσουν, ώστε να ριχτούν στην αγκαλιά της ευσπλαχνίας σου.

Ω μικρούλη Ιησού, που είσαι κριμένος στη Μαρία, πώς να σε ευχαριστήσω που εμένα με επισκέφτηκες ήδη από τα σπλάχνα της μητέρας μου, όταν εκείνη και ο πατέρας μου με αφιέρωσαν στην Ιερή σου Καρδιά και στην Αμίαντο Καρδιά της Μαρίας! Κάνε ώστε όλοι οι γονείς να κάνουν το ίδιο για τα παιδιά τους. Απομάκρινε από αυτούς, τους λύκους που θέλουν να κλέψουν και να καταβροχθίσουν τα παιδιά των ανθρώπων !

Ω μικρούλη Ιησού που είσαι κριμένος στη Μαρία, άκουσε την ταπεινή μου προσευχή προς χάριν των όμοιων σου! Και την ημέρα των Χριστουγέννων, έλα να γεννηθείς μέσα στην καρδιά μου, που υποφέρει για σένα, σε περιμένει και καιροφυλαχτεί μέσα στη νύχτα όπως ένας φύλακας αναμένει την αυγή ! Μαραναθά !

©2017 Ελληνική Καθολική Εξαρχία elcathex.gr

Web Design by mare - Hosted by ATgroup