ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟ

Με ευλάβεια μεγάλη τελέστηκε η ετήσια Πανήγυρη του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Την παραμονή, 28η Ιουνίου, το απόγευμα στις 17:45 μμ τελέστηκε το Ιερό ευχέλαιο, και στη συνέχεια εψάλλει Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός και μετά Αρτοκλασία από τον Σεβασμιότατο Εμμανουήλ, τον π. Szabolcs Papp και τον π. Βησσαρίωνα Κουότση, εφημέριο του Καθεδρικού και Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδος Αθηνών, ο οποίος συνόδευσε το Σεβασμιότατο στη Βόρειο Ελλάδα.

Την επόμενη, ημέρα της εορτής, 29η Ιουνίου το πρωί στις 8:00 πμ άρχισε ο Όρθρος με τις υπέροχες υμνολογίες προς τιμήν των ακαταμάχητων μαρτύρων της χριστιανικής μας πίστης και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος  διόρισε εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τον π. Szabolcs Papp. Είπε τα εξής, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιότατος:

«Στο τέλος αυτής της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επιθυμώ να ανακοινώσω επίσημα πως διόρισα τον πατέρα Szabolcs Papp ως ενοριακό διαχειριστή αυτού του Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Γιαννιτσά. Μετά από μερικούς μήνες διακονίας σε αυτή την ενορία, ο πατέρας Szabolcs δέχθηκε με γενναιοδωρία να αναλάβει αυτή την ευθύνη και εγώ τον ευχαριστώ θερμά. Ακριβώς πριν ένα χρόνο σας είπα πως είχα σκοπό να βοηθήσω αυτή την ενοριακή κοινότητα. […]  Σας παρακαλώ να καταβάλλετε, όλοι μαζί,  κάθε δυνατή προσπάθεια, σωστή και εποικοδομητική συνεργασία, προκειμένου να συνεχίζετε την πορεία της ενορίας σας, με την βοήθεια του πατέρα Szabolcs για το καλό της ενοριακής κοινότητας των Γιαννιτσών».

Οι ενορίτες ευχαρίστησαν το Σεβασμιότατο για την πατρική του μέριμνα, και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι που απέκτησαν εφημέριο.

Το απόγευμα, στις 19:00 μμ τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός. Στο τέλος ο Δεσπότης μας, σύμφωνα με την τοπική ενοριακή παράδοση, ευλόγησε τις πίτες με το κρυμμένο σταυρουδάκι και τις μοίρασε προκειμένου όποιος το βρει να κρατάει στο σπίτι του, μέχρι του χρόνου, την Εικόνα των Αγίων Αποστόλων.

Οι Άγιοι Προστάτες της ενορίας, και Κολόνες της πίστεως μας, Πέτρος και Παύλος, να προστατεύουν τον κάθε ένα ενορίτη και τον κόσμο όλο και να καθοδηγούν όλους μας, σύμφωνα με το παράδειγμα τους στην ενότητα και την αγάπη του Χριστού, ώστε ΕΚΕΙΝΟΣ να γίνει και πάλι το κέντρο της ζωής μας και της ευδαιμονίας μας. Αμήν.

©2017 Ελληνική Καθολική Εξαρχία elcathex.gr

Web Design by mare - Hosted by ATgroup